Verovali ili ne 😅

Dugo vremena u medicini vladalo je mišljenje da se sve može lečiti "otpozadi". 😅

Postojale su najrazličitije novotarije, poput klistiranja pušačkim dimom - koji je bio lek protiv davljenja u 18. veku. Primenjivao se tako što bi doktor žrtvi davljenja, uduvavao duvanski dim u rektum kroz cevku ili uz pomoć malog meha. Iako očigledno nije imalo nikakvog uticaja na oživaljavanje davljenika (kome su pluća puna vode), praksa je bila vrlo popularna. Čak toliko da su celom obalom Temze bili okačeni mali mehovi poput pojaseva za spasavanje.

Praksu su napustili tek posle 1800. godine, kada je postalo očigledno da ne radi. 😏

Oh, ali tu nije bio kraj doktorima opsednutim da leče sve "kroz pozadinu".

Rektalni proširivač doktora Janga, nastao 1890. godine, nije uopšte smatran za seks-igračku, već za ozbiljan medicinski instrument. Uputstvo koje je deljeno uz svaki kupljeni "instrument" ohrabrivalo je kupce da ga redovno koriste i "počnu" od manjeg i polako napreduju ka "najvećem". 🤭

Foto: Wikipedia.org/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Instrukcije:

Prvo zagrejte opremu u toploj vodi, onda je podmažite sa posebnom mašću doktora Janga, koju dobijate uz svako pakovanje. Potom, čučeći iznad aparata ili ležeći (ako vam više odgovara) ubacite aparat u rektum do samog dna. Ostanite u toj poziciji minut da bi vam se telo prilagodilo. Potom sedite ili lezite pola sata do sat za maksimalni efekat.
Ako vam je potrebna veća doza, uzmite veći aparat. Najbolje je da pre no što pređete na veći, nekoliko minuta držite onaj prethodne veličine. Ovo stvara odlične benefite po vaš organizam i nikada ne treba preskakati terapiju.

"Boljici" koji su navedeni, još su luđi nego i sama terapija. Išli su od toga da je lek protiv nesanice, sprečava halitozu (zadah), stvaranje suve kože, akne, anemiju, fizičku i mentalnu slabost, letargiju, anoreksiju, glavobolju, dijareju, hemoroide, prolaps, gasove, probleme sa varenjem, pa sve do nervoze, anksioznosti i čak hladnoće u udovima.

Naravno, tvrdnje o benefitima nisu imale nikakve veze sa medicinom ili kliničkom praksom. Ovo je stiglo čak i do američkog suda, gde je u slučajevima (slučaj SAD vs. 67 pakovanja rektalnih proširivača doktora Janga i slučaj 83 pakovanja rektalnih proširivača doktora Janga vs. Državne agencije SAD za hranu i lekove) odlučeno da su više nego opasni po zdravlje, posebno ako se koriste na onaj način koji se preporučuje u uputstvu.

Svi proizvedeni setovi su uništeni.

Tako je nastala i umrla jedna medicinska alatka, ali se rodila jedna seks-igračka. 😂😂😂

Autor: redportal.rs

#18. vek

#19. vek

#Butt plug

#Ludosti

#humor

#medicina

#perverzije

#seks

#smešno