Festival će se održati 30. 9 - 3. 10. 2021. u Novom Sadu

Konkurs za filmove na regionalni 19. filmski festival Uhvati film, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 1. maja 2021. godine, javio je Filmski centar Srbije.

Prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna), biti trajanja do 30 minuta, imati najmanje DVD kvalitet i titl na određenom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (2 kopije filma) ili putem interneta. Uz film obavezno na imejl uhvatifilm@gmail.com dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, 2 fotografije iz filma, dijalog listu u srt formatu i trejler (ukoliko postoji). Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom mogu se pronaći na linku ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 19. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa. Od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjaluci, pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner, kao i u Kotoru, u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Izabrani filmovi biće prikazani na 19. filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu u periodu 30. 9 - 3. 10. 2021. Oni ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjaluci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana - projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival Uhvati film održava se širom regiona  sa jedinstvenim ciljem: da informiše javnost o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

View this post on Instagram

A post shared by 𝐔𝐡𝐯𝐚𝐭𝐢 𝐅𝐢𝐥𝐦 𝐍𝐨𝐯𝐢 𝐒𝐚𝐝 (@uhvatifilm)

IZVOR: IG / @uhvatifilm

Autor: Zoran Janković / redportal.rs

#FCS

#Filmski centar Srbije

#Konkurs

#UHVATI FILM

#film

#regionalni filmski festival