Znak: Vodolija, podznak: Lav

Vodolija je treći znak vazdušne trojke, po kvalitetu je fiksan, njegova vladajuća planeta je Uran, a njegova sezona traje od oko 21. januara do 20. februara.

Osobe u znaku Vodolije odlikuje jak intelekt, ingeniozan um, ekscentričnost, buntovništvo, ali i emotivna distanciranost, tvrdoglavost, sebičnost, netaktičnost.

Foto: Pixabay.com

Lav je prvi znak vatrene trojke, po kvalitetu je fiksan, a njegova vladajuća planeta je Sunce.

Osobine Lava su hrabrost, srčanost, velikodušnost, požrtvovanost, ali i egomanijaštvo, sebičnost, prepotentnost i gordost.

Foto: Pixabay.com

Osoba rođena sa Suncem u Vodoliji i podznakom u Lavu kombinuje dva suprotna znaka u sebi: hladnoća, distanciranost, racionalnost i altruizam Vodolije, stapa se sa toplinom, strastvenošću, gordošću i egocentričnošću Lava. Osoba može biti dosta rastrzana potpuno suprotnim unutrašnjim potrebama: da bude u centru pažnje, ali i da je ostave na miru; da se oseća dobro kada rukovodi, ali da se stalno sklanja, ako treba zvanično da se izabere za vođu; da je topla i srdačna na prvi pogled, ali da ima poteškoća da izrazi one prave i duboke emocije.

Ipak, nema nikakve sumnje da kombinacija Vodolija/Lav dopunjuje samu sebe: gde Vodolijina potreba za samoćom i individualnošću može ići na štetu onima oko nje, pa i njoj samoj, dolazi Lavovska velikodušnost, i potreba da se bude u kolektivu (dokle god je on centar tok kolektiva, doduše), a gde Lavovska sebičnost i gordost prete da nanesu štetu, dolazi Vodolijina požrtvovanost i čovekoljublje.

Poznate osobe rođene sa ovom astrološkom kombinacijom: Džastin Timberlejk, Robi Vilijams, Džim Džarmuš.

Autor: redportal.rs

#Horoskop

#astrokombinacija

#astrologija