Marlon Brando tokom celog snimanja Kuma nosio je ovu protezu

Vrlo često kada uživamo u gledanju omiljenog filma ne razmišljamo puno o tome šta je sve bilo potrebno kako bismo mi dobili taj konačni proizvod i kako bi sve izgledalo idealno.

Mnogi glumci žrtvuju dosta stvari kako bi savršeno odigrali određenu ulogu. Vrlo često umemo da kažemo "legla mu je uloga", ali da bi uloga nekome zaista legla, ponekad je potrebno da taj neko potpuno promeni lični opis. Glumac Džared Leto je, na primer, za ulogu čoveka koji je ubio Džona Lenona u filmu Chapter 27 morao da se ugoji čak 30 kilograma za samo par meseci.

Nekada glumci i ne mogu sve sami, pa im je preko potrebna pomoć armije iza kamere, ljudi poput kostimografa i šminkera. U ovom slučaju, jedan od najpopularnijih glumaca svih vremena Marlon Brando u svojoj najpopularnijoj ulozi morao je da potraži čak i pomoć stomatologa. Pa i protetičara.

Naime, don Vito Korleone kao filmski lik ne bi bio onakav kakvim ga znamo sve ove decenije da nije bilo jednog pomagala koje je Brandu znatno pomoglo da don Vito dobije potrebni pečat i prepoznatljivost.

Reč je o specijalnoj protezi za zube, koju je Brando držao u ustima sve vreme tokom snimanja filma. Kako ona izgleda možemo videti u objavi koju je sa nama podelila jedna Instagram stranica koja okuplja ljubitelje filmova.

View this post on Instagram

A post shared by Filmski Citati (@_filmski_citati)

IZVOR: IG / @_filmski_citati

Možemo samo zamisliti koliko je Marlonu bilo teško da priča sa ovim pomagalom u ustima sve vreme. Međutim, spremnost na sve izazove jedini je način da se postane jedan od najboljih glumaca svih vremena. Danas svi pamtimo don Vita Korleonea sa prepoznatljivom izbačenom vilicom i specifičnim načinom govora, koji je, između ostalog, bio prouzrokovan upravo time.

Autor: redportal.rs

#Proteza

#brando

#don vito korleone

#kum

#marlon