Jedine prodavanije knjige prvog dana su serijali o Hariju Poteru

Memoari princa Harija pod nazivom Sper (reč ima više značenja, tako da može da znači pošteđeni, ali i višak, zamenu, pa i rezervni deo, prim. prev.) najbrže je prodavana publicistička knjiga ikada, objavio je danas izdavač. Navodi se da je do sada prodao 400.000 primeraka tvrdih poveza, e-knjiga i audio formata.

- Oduvek smo znali da će ova knjiga planuti, ali ovo je premašilo naša najoptimističnija očekivanja - saopštio je izvršni direktor izdavačke kuće 'Transworld Penguin Random' Lari Finlej, navodi Rojters.

S tim u vezi, on ističe da su jedine knjige koje su prodate u većem broju u njihovom prvom danu one s drugim Harijem (Poterom) u glavnoj ulozi.

Harijevi memoari, čije je izdanje na španskom jeziku greškom ugledalo svetlost dana ranije nego što je planirano, zvanično je puštena u prodaju u utorak, a znatiželjni čitaoci pojurili su u knjižare da nabave svoj primerak knjige koja sadrži intimne detalje o britanskoj kraljevskoj porodici. 👑

Knjiga je privukla pažnju širom sveta zbog Harijevih optužbi u vezi s njegovim ocem kraljem Čarlsom, maćehom Kamilom i starijim bratom princom Vilijamom, prenosi Tanjug.

Autor: Tanjug