Besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode

Mario Puzo je autor koji je u svojim romanima besprekorno dočaravao mračne strane ljudske prirode. Njegovi romani o Mafiji, priče o ljudima koji žive po svojim pravilima i umiru po svojim zakonima, odolevaju vremenu i jednako su popularni danas kao i kada su prvi put objavljeni, pre više decenija 📕📖📚.

📍 Laguna ponovo objavljuje romane Kum, Sicilijanac, Poslednji don i Zakon ćutanja.

📕 Svetski poznato remek-delo Marija Puza Kum, priča o porodici Korleone, neprikosnoveno vlada filmskim i književnim nasleđem i izaziva strahopoštovanje. Bestseler Njujork tajmsa od trenutka kada se pojavio 1969. godine, ušao je u legendu: Frensis Ford Kopola ga je preneo na filmsko platno i osvojio 11 Oskara.

Foto: redportal.rs/Laguna

📒 Puzov klasik Sicilijanac ima posebno mesto u njegovom opusu. Energičan prikaz fascinantne igre morala u prepoznatljivom stilu – mračnom i oporom – dopunjuje priču započetu u Kumu, prikazujući varljivu odanost, neprolaznu osvetu i korupciju na svakom nivou, od gradskog berberina do kardinala u Palermu.

Foto: redportal.rs/Laguna

📘 Poslednji don je maestralna saga o poslednjoj velikoj američkoj mafijaškoj porodici i njenom moćnom uticaju. Domeniko Klerikucio, mudar i nemilosrdan starac, odlučan je u nameri da se njegovi potomci skrase u zakonitim poslovima, ali njegova zamisao biva dovedena u pitanje kada tajne iz porodične prošlosti razbuktaju okrutan rat između dva srodnika.

Foto: redportal.rs/Laguna

📗 Omerta, zakon ćutanja, oduvek je bio osnovni postulat na kojem se zasnivaju bezbednost i moć Mafije.

Don Rejmonde Aprile sagradio je za života „legitimnu“ bankarsku imperiju. Njegovo ubistvo je krvavi čin u drami ambicije i prevare koja se proteže od smrtonosnih kompromisa agenta FBI-a, do pohlepe dva korumpirana detektiva njujorške policije, kao i zastrašujućih planova južnoameričkog narko-kralja.

Zakon ćutanja, roman pun obrta, poslednje je završeno delo Marija Puza i donelo mu je nadimak Balzak Mafije.

Foto: redportal.rs/Laguna

Romane Kum, Sicilijanac, Poslednji don i Zakon ćutanja Marija Puza možete naći od utorka 10. januara u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Mario Puzo

#bookish

#knjige