Petak, 4. novembar, od 18 sati

Za novembarsku tribinu Laguninog književnog kluba odabrali smo roman Skriveno carstvo gansko-američke književnice Ja Džasi 📚📖.

Gošća 93. tribine koja će se održati u petak, 4. novembra, od 18 sati biće književna prevoditeljka Olivera Nićiforović, inače redovna učesnica okupljanja Laguninog književnog kluba.

Skriveno carstvo je priča o velikom, univerzalnom problemu bespomoćnosti u modernom svetu, gde se na svako pitanje očekuje odgovor od nauke.

Roman pripoveda Gifti. Rođena je u Sjedinjenim Državama kao dete imigranata iz Gane. Sa jedne strane oblikovali su je tvrdokorni stavovi afričke postojbine i majčino gorljivo hrišćanstvo, a sa druge predrasude bele Amerike. Gifti je na postdoktorskim studijama neurobiologije, gde istražuje mogućnosti uticanja na funkcije mozga zadužene za samoobuzdavanje. Istražujući biološke ravni čovekovog bića, Gifti ujedno istražuje i svoj život, iznova pretresa sve godine koje su oblikovale nju i njenu porodicu, uslovile tragičnu priču njenog brata, samotničke godine njenog školovanja. Neke druge ravni koje se pomaljaju možda su odgovor na pitanje zašto je čovek i transcendentno biće, životinja složenija od svih drugih životinja.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#SAD

#Skriveno carstvo

#bookish

#knjiga