Program počinje u 20 sati

Najpoznatija autorka u regionu, književnica Vedrana Rudan gostovaće u Novom Sadu u nedelju, 18. septembra, u okviru govornog programa nedelje književnosti programskog luka Kaleidoskop kulture, u Spensu na glavnoj bini. Program počinje u 20 sati, a razgovor sa Vedranom vodiće ugledna televizijska autorka Tanja Peternek 📖📚.

Vedrana Rudan je objavila 16 knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik. Pozorišne predstave dramatizovane prema njenim knjigama igrane su u Rijeci, Zagrebu, Beogradu, Varšavi, Londonu, Santa Moniki, Budimpešti. Bila je novinarka, kolumnistkinja, radila je kao urednica na Hrvatskom radiju i voditeljka TV emisije. Svaki put je dobila otkaz.

Laguna je do sada objavila 11 naslova Vedrane Rudan, a neki od njih su se prvi put pojavili u našem izdanju. U najnovijem romanu Doživotna robija Vedrana piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan. Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama 🤔.

Vedrana Rudan redovno objavljuje tekstove i na svom blogu i ne libi se da oštro kritikuje razne društvene probleme, državne moćnike. Često je glas onih žena koje nisu dovoljno glasne u borbi za svoje mesto u društvu.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#NOVI SAD

#Vedrana Rudan

#bookish