Nova promocija 29. septembra

Vuk Drašković je 9. septembra u knjižari Delfi SKC imao prvi susret sa čitaocima povodom nove knjige, autobiografije Ožiljci života 📙📖.

Ovo je bila prilika da svi zainteresovani dobiju potpis na memoarima koji su se dugo čekali. Antologijske stranice autobiografije Vuka Draškovića sažimaju buran period od devedesetih naovamo a mnogi čitaoci prepoznaće događaje u kojima su i sami učestvovali i ličnosti koje su poznavali.

Veliki broj poštovalaca književnosti i dela Vuka Draškovića došao je u knjižaru Delfi SKC. Strpljivo su čekali u redu. Pored potpisa, obavezna je bila i slika, a gotovo svako od čitalaca imao je i svoju priču koja ga je na poseban način vezivala za Vuka.

Foto: redportal.rs/Borivoje Milosavljević

Ožiljci života obuhvataju period od detinjstva i studentskih dana autora, preko novinarskih angažmana u zemlji i svetu, uz osvrte na književno stvaralaštvo. Čitajući knjigu svedoci smo lične i nacionalne drame koja se odvijala tokom 3 protekle decenije.

Ovi zapisi se čitaju kao dirljivo i gorko svedočenje protiv zaborava.

– Bio sam u obavezi da čitaoce suočim sa ožiljcima svog života. Da svedočim, pre svega, o prelomnim i tragičnim zbivanjima u poslednjoj deceniji minulog veka, čiji sam bio sudionik i jedan od glavnih aktera. Da svedočim o srpskoj eliti koja je pripremala lomaču za Srbiju i Jugoslaviju i o svojoj tadašnjoj ulozi. I da svedočim o petooktobarskom pomračenju 2000. godine kada je većina poverovala da je Srbiji svanulo – istakao je Drašković povodom svoje autobiografije.

Foto: redportal.rs/Borivoje Milosavljević

🔜 Promocija knjige Ožiljci života biće održana u četvrtak, 29. septembra, od 19 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Pored Vuka Draškovića, govoriće i književnik Svetislav Basara, književni kritičar Gojko Tešić i novinar Zoran Panović.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Ožiljci života

#Vuk Drašković

#bookish

#knjiga