Petak, 2. septembar, u Delfi knjižari SKC, od 18 sati

Nova tribina Laguninog književnog kluba, 91. po redu, održaće se u petak, 2. septembra, u Delfi knjižari SKC u 18 sati, a tema razgovora je roman američke autorke Lize Vingejt Knjiga izgubljenih prijatelja 📗📜.

O ovoj knjizi razgovaraće književnica i književna kritičarka Aleksandra Đuričić i profesorka književnosti Isidora Đolović.

Knjiga izgubljenih prijatelja prati dve paralelne priče. Jedna se odvija krajem 19. veka u Americi posle građanskog rata kada bivša robinja Hani Goset pokušava da pronađe svoju porodicu. Drugi tok nas upoznaje sa srednjoškolskom profesorkom Beni Silvom, koja veruje u ideale i pokušava da inspiriše svoje učenike u siromašnoj seoskoj školi na jugu zemlje krajem osamdesetih godina.

Ove dve priče se na kraju stapaju u moćnu lekciju o porodici, istrajnosti i direktnom suočavanju sa istorijom. Vingejtova se bavi iskrenom pričom o velikom gubitku i razdvajanju, koja je ispletena na potpuno nov i jedinstven način.

Knjiga izgubljenih prijatelja Lize Vingejt je na popustu od 30% do 2. septembra u Laguninim klubovima čitalaca, Delfi knjižarama i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Laguna

#Lagunin književni klub

#bookish

#knjiga