O knjizi će govoriti leksikograf i pisac Vlaho Bogišić, urednik izdanja Dejan Mihailović, kao i autor

Promocija knjige Nebeska dvorišta vladike Grigorija biće održana u petak, 24. juna, u 19 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 📗.

O knjizi će govoriti leksikograf i pisac Vlaho Bogišić, urednik izdanja Dejan Mihailović, kao i sam autor vladika Grigorije. Odlomke će čitati glumica Nataša Ninković.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Snažna i potresna, ova se priča o životu, lepoti i stradanju drži vrednosti o kojima njen autor vladika Grigorije govori kada god uzme reč. Precizno i odmereno, škrtim a poetičnim slogom sročio je fragmentarnu sagu o maloj ali hrabroj zajednici koja brani svoje vekovno ognjište, alegoriju o malom čoveku na udaru pošasti rata koja se kristalizirala u odu Planinici, predelu nestvarne lepote, i čovekovoj spremnosti na velike odluke i dela – u roman Nebeska dvorišta.

Besplatne karte možete preuzeti na biletarnici Kolarčeve zadužbine radnim danima od 10 sati do 14.30 i od 15 sati do 20.30.

Knjigu ekskluzivno možete nabaviti u Noći knjige od petka 17. juna u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#bookish

#knjiga

#knjige