Spremite spiskove za 17, 18. i 19. jun 🤩

Dvadeset šesta po redu Noć knjige održaće se od 17. do 19. juna 2022. godine u organizaciji Lagune i knjižarskog lanca Delfi, a pod pokroviteljstvom Eurobank Direktna. Danas je povodom nje održana konferencija za štampu, na kojoj su govorili:

📗 Dragan Velikić, pisac

📙 Ivana Misirlić, urednica

📘 Zoran Penevski, pisac i urednik za dečju književnost

📕 Tanja Vučković, predstavnica za medije

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Tanja Vučković je istakla kako je ovo najomiljenija manifestacija onih koji vole knjigu, te da je njen osnovni cilj da knjiga bude dostupna 📚📕. Ona je skrenula pažnju na sledeća 3 naslova: Nebeska dvorišta vladike Grigorija, Panonski admiral Ivana Ivačkovića i Ništa nije smešno Bojana Ljubenovića.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ivana Misirlić je među najznačajnijim naslovima izdvojila: Purpur imperije Duška Lopandića, Grand hotel Evropa Ilije Leonarda Fejfera, te nastavak romana Čokolada Džoane Haris 📚. Za ljubitelje kriminalističkih romana tu je Smrt u Pont Avenu: Slučaj komesara Dipena Žan-Lika Banaleka, dok je za one koji bi možda potražili nešto za razvoj ličnosti preporuka knjiga Postavite granice, pronađite mir Nedre Glover Tavab 📜.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Zoran Penevski, koji je skoro ovenčan Nagradom Zmajevih dečjih igara, govorio je o knjizi Senka i san Dejana Stojiljkovića i Vladimira Kecmanovića. Od dečjih izdanja izdvojio je knjige: Bajka o Bajalicama Vojislava Todorovića, Eva i njen Roksi Srđana Anđelića, Laura i njena čarobna olovka Natalije Draganović, te 7. i 8. deo knjige Loši momci Arona Blejbija.

Tanja Vučković je dodala da ne treba propustiti knjige Zorana Penevskog: Rečnik beskrajnog odrastanja, Sara i zaboravljeni trg, Selena se budi...

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pisac Dragan Velikić naglasio je kako je bitan kontinuitet ☝🏻. Rekao je:

Autor malog jezika uvek do velikog jezika dolazi preko postojanja uspeha na nekom velikom jeziku.

Podvukao je značaj prevodilaca istakavši „da nema prevodilaca, ne bi bilo nas”. O reizdanju svoje knjige Hamsin 51 kazao je kako je to njegova knjiga u kojoj ima najviše radnje.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Noć knjige će se održati u 33 grada i 59 lokacija u Srbiji i regionu, a kao i do sada, tokom nje biće moguće druženje sa piscima 📚📗📜. Popusti na Lagunina izdanja biće i do 40%!

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Laguna

#bookish

#knjiga

#knjige

#noć knjige