O knjizi, pored autora, govoriće i Dušan Janjić, politički analitičar i koordinator Foruma za etničke odnose i prof. dr Vlada Stanković, istoričar

U utorak, 29. marta, od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljena knjiga Nikole Samardžića, istoričara i profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Drugi hladni rat 📕📝.

O knjizi, pored autora, govoriće i Dušan Janjić, politički analitičar i koordinator Foruma za etničke odnose i prof. dr Vlada Stanković, istoričar.

Samardžić u svojoj knjizi Drugi hladni rat donosi svež i dubok analitički pogled na korenite promene koje su se odigrale u prethodne dve decenije na svetskoj političkoj sceni i koje su danas više nego aktuelne 🧐.

Vrlo zanimljivo, jasno napisano i pristupačno, autor objašnjava istoriju odnosa EU i Rusije u poslednjih 20 godina.

Profesor Samardžić je godinama pratio odnose Zapada i Rusije koji su uticali na političku, ekonomsku, kulturnu i moralnu regresiju evropske periferije na kojoj smo nastanjeni. U Evropi fašizam, nacizam i komunizam nikad nisu dosledno poraženi: - Evropska unija više nije snaga uticaja koji će doprineti reformama u bivšoj Jugoslaviji u smislu primene evropskih sloboda i uspostavljanja vladavine prava funkcionalnih institucija i transportnih procedura. Narušena je politička struktura koja će obezbediti mir i spokojstvo za narednе generacije - smatra Samardžić.

Bez namere da opterećuje suvišnim pojedinostima, autor je pokušao da prenese osnovne činjenice i najvažnije tokove istorije sadašnjice koji se odnose i na sudbinu koju ćemo podeliti i sa zapadnim i sa ruskim svetom.

Autor: redportal.rs

#Drugi hladni rat

#Laguna

#Nikola Samardžić

#knjiga