Nikita: Uvek sam verovao da postoji jedan gledalac i zbog njega sam pravio predstavu ☝🏻

U kafeteriji Bukmarker (Delfi, SKC) večeras je održano predstavljanje knjige Nikita Milivojević: Ja ovde silazim autorke Olivere Milošević 📕📚, koju je objavila Laguna.

O knjizi su govorili: autorka biografije Olivera Milošević, novinar i pisac Branko Rosić, pozorišni reditelj Boris Liješević, teatrolog Zoran Maksimović i pozorišni reditelj Nikita Milivojević. Moderatorka je bila Maja Šarić, predstavnica medija u Laguni.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Maja Šarić je otvorila promociju rečima da je Nikita Milivojević „zadužio pozorišnu umetnost svojim stvaralaštvom i da svakim svojim novim delom to nastavlja da čini” 🤩.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novinarka i teatrološkinja Olivera Milošević je istakla kako je ova knjiga za nju logičan sled jednog velikog prijateljstva. Navela je kako Nikita i ona imaju običaj da jednom ili dva puta godišnje sednu i razgovarju, najviše o umetnosti i životu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Branko Rosić, koji je skoro uradio intervju sa Nikitom Milivojević, rekao je da se za njega pripremao tako što je tražio osnove onoga što ga je zanimalo 🧐. Za njega je to uvek bila priča o odlascima. Ja ovde silazim se proteže ne samo kroz knjigu već i kroz celu karijeru, zaključio je Branko.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nikitin život je od početaka počeo da prati Zoran Maksimović, urednik knjige, kako je istakao u svom obraćanju. - Uvek se saznaje nešto novo o Nikiti, jer je neumoran - nastavio je Zoran.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Boris Liješević je otkrio da je kada je čuo kako će izaći ova knjiga, odmah pomislio kako on mora govoriti o njoj 😅. Rekao je da se pitao šta je to „ovde” u vezi sa Nikitom i koje to mitsko mesto postoji a da ga on nije osvojio. Istakao je da je Nikitino delo mnogo uticalo na njegov odabir profesije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nikita Milivojević se obratio na kraju, rekavši:

Uvek imate selektivno pamćenje i emotivno obojeno pamćenje. Uvek sam verovao da postoji jedan gledalac i zbog njega sam pravio predstavu. Da nije bilo te vere, ne znam kako bih stigao do ove knjige. Ako nosite tu istinitost u potrebi da radite to što radite, onda to možda može negde i stići.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Bukmarker

#Ja ovde silazim

#Laguna

#Nikita Milivojević

#biografija

#bookish

#knjiga