Ne dozvolite da se to desi

Da li vidite da vam se smanjuje apetit za seksom? Verovatno nešto nije u redu.

Seks možda nije sve, ali je jedan od najvažnijih elemenata lepe veze. Ne treba to tretirati kao dosadni posao, niti kao obavezu. Trebalo bi da dođe samo po sebi i da pruži radost, zadovoljstvo i uživanje oboma partnerima.

Međutim, postoje slučajevi kada nam seksualno raspoloženje opadne. Problemi, obaveze, stres i neizvesnost trenutne situacije ne pomažu u rešavanju ovog problema. Oni ga samo omekšaju. Nažalost, seksualna kriza u našoj generaciji je činjenica.

Foto: Pixabay.com

Naravno, pored onoga što se dešava u spoljnom svetu i lišava nas nečega od seksualnog raspoloženja, mi imamo i deo odgovornosti. Preciznije, može biti da su za to krive neke (teoretski) bezazlene navike koje imamo, a koje ne sluteći nas drže podalje od svih ovih blagodati koje seks može ponuditi našem telu.

Jedete brzo i pohlepno - Ako odlučite da kuvate sa svojim partnerom, jedete dok gledate film, a zatim imate seks, onda treba obratiti pažnju na dve stvari. Prvo, nemojte jesti prekasno, a drugo vrlo pohlepno. Niko nema apetit za seksom kada mu se stomak naduva.

Nemate konkretan plan - Da, slažemo se. Seks mora biti spontan. Ali ponekad smo toliko zauzeti svojim odgovornostima da možda nećemo naći vremena tokom dana da se bavimo svojim partnerom. Nije loše, dakle, birati jedan po jedan dan, uživati jedni u drugima.

Foto: Unsplash.com/We-Vibe WOW Tech

Spavanje: zabeležen ekran - Takođe poznat kao doomscrolling. Podmukla navika da se satima zezate na ekranu svog mobilnog telefona, tableta ili računara, bez ikakvog posebnog značenja. Samo gledanje fotografija ili video zapisa. Sve ovo rezultira uskraćivanjem tela potrebnim satima sna i odmora, a istovremeno gubite i raspoloženje za seks. Bilo bi dobro ležati, a da sa sobom u krevet ne ponesete nijedan uređaj.

Foto: Pixabay.com

Autor: redportal.rs

#muško ženski odnosi

#parovi

#seks