Uživajte u omiljenoj poslatici i tokom posta 🤗

Nema osobe koju miris domaćih čupavaca vrati u detinjstvo. Bilo da ih volite u originalu sa kokosom ili sa orasima. 🥥🍞🍫

Veoma je jednostavan za spremanje, a nećete morati ni mnogo džeđ da otvorite da bi se zasladili. Ovog puta, na sajtu Coolinarka, objavljen je i recept za posne čupavce, tako da u njima možete uživati i tokom posta. 🤗🤗

POTREBO VAM JE:

🔺 20 kašika šećera 🥄

🔺 30 kašika brašna 🥄

🔺 35 kašika vode 💧

🔺 25 kašika ulja 🥄

🔺 1,1/2 prašak za pecivo

🔺 50 gr posne čokolade 🍫

🔺 50 gr kakao

🔺 200 gr kokosa 🥥

🔺 200 gr margarina 🧈

🔺 1dl vode 💧

🔺 150 gr šećera

PRIPREMA

Prvo izmiksujte brašno i prašak za pecivo, a zatim ubacite šećer, vodu i ulje. Pre dodavanja brašnu - vodu, ulje i šećer sjedinite, a onda dodajte brašnu i sve to mikserom smutite. Dobijenu masu ubacite u podmazan pleh i pecite 15-20 minuta na 180 stepeni. Gotovo je onda kada vidite da je vaš biskvit porumeneo.

U posebnu šerpicu ubacite šećer i kakao prah koji su razmućeni u 1dl vode. Kada se to istopi, dodajte čokoladu i margarin tako da dobijete ujednačenu masu.

Ispečen biksvit pustite da se ohladi, pa ga onda secite na kocke koje ćete potom umakati u dobijenu glazuru, a onda i u kokos.

UŽIVAJTEEEEEEEEEEEEEE 💕💕💕💕

Autor: redportal.rs