Stvari o kojima ne bi trebalo da razgovarate sa članovima porodice bez obzira koliko ste bliski

Čak i ako je vaša porodica veoma angažovana u vašem životu, to ne znači da treba da razgovarate o svakoj temi sa njima. Neke stvari mogu delovati dovoljno nevino da se o njima priča, ali u stvarnosti, one mogu da izazovu rizik da povrede one koji su vam bliski i možda čak izazovu svađu. Zato je važno da ponekad podvučete crtu i ne podelite baš sve o sebi.

Izdvojili smo 8 tema koje često vode u svađu.

1. Buduće planove

Foto: Pixabay.com

Kada delite svoje ciljeve sa bliskim ljudima, šaljete signal mozgu kao da ste to već postigli. To vas navodi da ulažete manje napora u svoje planove i usporava vas na putu ka vašem cilju.

2. Finansije

Foto: Pixabay.com

Vaša porodica ne mora da zna tačan iznos plate i na šta konkretno trošite novac. Delikatne teme poput novca mogu dovesti do bespotrebnih saveta što može dovesti do nesuglasica i svađe.

3. Tajne o sebi i drugima

Foto: Pixabay.com

Ogovaranje može izgledati kao bezazlena aktivnost, ali uvek postoji mogućnost da će informacija, ma koliko bezazlena bila, možda doći do drugih ljudi. To može imati negativan efekat na vas i možda pokvariti odnose sa prijateljima ili članovima porodice.

4. Situcije koje su vas povredile i prošlosti

Foto: Pixabay.com

Prošlost je najbolje ostaviti iza sebe. Vraćanje na stare događaje nateraće vas da opet iznova osetite istu bol. Ako možete, pokušajte da to rešite sa sobom i oprostite.

5. Neuspeh i greške

Foto: Pixabay.com

Veće neuspehe je najbolje zadržati za sebe. Vaši roditelji, koliko god vi godina imali, će uvek brinuti za vas i uvek će želeti da vam pomognu. Međutim, neke situacije oni neće moći da vam reše. Zapravo oni to i ne treba da rade umesto vas.

6. Verovanja

Foto: Pixabay.com

Kao i druge delikatne teme i razgovor o religiji, politici i vašim pogledima na svet treba izbegavati. Ovde lako dolazi do sukoba mišljenja i može se pretvoriti u veliku svađu.

7. Tačna lokacija 24/7

Foto: Pixabay.com

Ako su vaši roditelji preterano zaštitnički nastrojeni i zahtevaju da ih konstantno obaveštavate gde se nalazite i šta radite potrebno je da razgovarate sa njimai da im objasnite da to može da ugrozi vaše mentalno stanje i naruši privatni prostor.

8. Problemi u vezi

Foto: Pixabay.com

Razmislite pre nego što ispričate roditeljima detalje vašeg odnosa sa partnerom. Vi ćete probleme rešiti, oprostiti i zaboraviti, ali vaši bliski članovi porodice neće tako lako. To može stvoriti loš odnos između njih i vašeg partnera, a na kraju i između vas.

Iako postoje neke stvari koje treba izbegavati to ne znači da treba da budete udaljeni od svoje porodice i da izbegavate razgovor sa njima. 😊

Autor: redportal.rs

#deca

#porodičniodnosi

#roditelji

#saveti