Svi želimo da iskusimo ljubav koja je zaista istinita i snažna

Da bismo živeli sve o čemu sanjamo, potrebna nam je značajna priprema da to prepoznamo i pozdravimo u svom životu kada konačno dođe.

Svi želimo da iskusimo ljubav koja je zaista istinita i snažna, ali ipak većina nas ne zna kako se za nju pripremiti i u najgorem slučaju, umesto da stvorimo povoljne uslove za nju, nehotice je podrivamo.

Foto: Unsplash.com

Jedan psiholog za parove, opisao je svoj susret sa jednim klijentom:

- Neću zaboraviti primer Jakova. Kada je zatražio moju pomoć pretplativši se na besplatne sesije, bio je žedan da doživi baš tu ljubav. Mislio je da je u potpunosti posvećen ovom cilju i istina je da mu ništa nije nedostajalo.

Uspešno profesionalni, finansijski nezavisni, dobrog izgleda, očigledno ništa nije moglo stati na put ovom cilju. Kako su sesije prolazile, međutim, postepeno je postalo jasno da Jakov živi sa svojom 80-godišnjom majkom i razvedenom sestrom.

Na oltaru ove simbioze, Jakov je odbio mnogo izlazaka sa prijateljima i kolegama, jer se uvek morao rano vraćati kako njegova majka i sestra ne bi brinule da se bez njega osećaju nezaštićeno.

Foto: Unsplash.com

Uprkos svom raspoloženju i potrebi koju imamo, da bismo postigli neke ciljeve, mi oblikujemo svoj život na takav način da im stalno postavljamo prepreke. Gotovo je sigurno da se, koliko god to Jakov želeo, drugima predstavlja kao emocionalno nedostupan upravo zato što u svom životu nije napravio mesta za nešto novo. A novom je uvek potreban prostor i za rođenje i za disanje.

Period koji prethodi stvaranju veze jednako je važan kao i sam odnos. Usamljenost pre stvaranja je od suštinske važnosti. U početku je teško, znam. Činilo mu se nemogućim.

Foto: Unsplash.com

Ali kada malo-pomalo naučite da ne smatrate potrebnim da ispunite svoje vreme kako se ne biste osećali loše, kada naučite da se dobro zabavljate sami sa sobom, ovo će biti najveći poklon koji ste sebi ikad ponudili.

Ne žurite sada i unapred stvorite vreme za svoju buduću vezu. Potrebno je, dakle, vremena, prostora i pripreme sa nama samima da se ne bojimo posvećenosti kada dođe.

Autor: redportal.rs

#muško ženski odnosi

#parovi

#psihologija

#veze