Zanimljiv pristup životu...

Životni put je pun malih radosti koje proističu iz najneočekivanijih nedaća. A ako nam ne verujete, verujte mudrom i drevnom japanskom mitu.

Postoji ova prelepa drevna japanska priča koja snažno pokazuje zašto životni trening uvek deluje, čak i kada mislite da se ne želite promeniti ili osećate da sve radite pogrešno. Bila je jedna stara dama koja je imala dva velika bokala koja je svakodnevno stavljala na ramena i punila vodom na 20-tak minuta udaljenom izvoru.

Hodala je 20 minuta da bi došla do izvora i nazad još 20 minuta. Imala je ove dva velika vokala, napunila ih i donela vodu porodici. I jednog dana na jednom od ova dva velika bokala nastala je pukotina. Tako je shvatila da je kad je razbila bokal voda počela da teče u povratku. Vrč je bio oštećen.

Foto: Unsplash.com

Stalno je bio oštećen, a čekalo se da ga baka baci i kaže da je vrč beskoristan. Posle nekoliko nedelja, bokal je pitao baku zašto ga čuva, jer ima drugi bokal, ili može kupiti drugi koji će biti čvrst i svu vodu vratiti kući. Zašto ga drži pošto se voda izliva iz njegovih pukotina. A starica odgovori:

Nisi to sve vreme shvatio. Voda koja je izašla iz vas pala je u sokak. Stvorili ste ovo prelepo cveće. A ovo cveće mi je pokazalo put kad sam došao do fontane i otišla sam mnogo srećnija kući. Gledala sam to cveće zbog kojeg sam se osećala mnogo bolje

Dakle, svi imamo svoje pukotine. I ove pukotine baš poput vrča su najbolji deo nas samih. Cela ne znači savršena.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#Um

#psihologija

#savršenstvo