Postalo je moderno da je veoma kul imati beskonačne stvari za raditi

Sve što vas steže svaki dan gušeći stoji između vas i istinske sreće. Imate velike snove, želite da stvorite lep život, da promenite svoj život na bolje. I odjednom shvatite da vas stvari često mogu potpuno izbaciti iz takta i balansa.

Odnosno, imate cilj, želite nešto određeno i odjednom ono što želite nema nikakve veze sa onim što radite u tom određenom trenutku. To se, sigurni smo, dogodilo mnogo puta i pitanje je koje se često tiče mnogih ljudi širom sveta.

Foto: Unsplash.com

Pozabavimo se izjavom: - jurcam, a ne stižem. Šta to znači; - Jurcam i ne stižem? Ne znam da li pripadate ovoj generaciji, jer je bilo super i moderno biti previše zauzet, trčati, a ne stizati.

Ne znamo tačno odakle nam takva metoda, možda smo je pokupili iz TV sapunica, koje su sve to tako prikazale, i dobro, da rade, ali zapravo tračajući jedni s drugima ili spavajući jedni s drugima? Ne znam odakle je ovo došlo, ali mislim da je postalo je moderno da je veoma kul imati beskonačne stvari za raditi.

Foto: Unsplash.com

Takođe je vrlo kul ne stizati nigde, odnosno reći da ste prepuni obaveza. Ovo je sasvim normalno. A takođe imam osećaj da ako neko ne jurca i jedva postiže sve obaveze ili nije previše zabrinut, drugi misle da s njim nešto nije u redu. Odnosno, ako odgovorite ili vas pitaju- Kako si? Dobro; i okrenuti se i reći - Da, sve je savršeno! Sve je u redu, gledaće vas pomalo čudno.

U ovom trenutku se složiti da normalna osoba i sa datim uslovima u kojima živimo mora se osećati se dobro, osećati da je njegov život lep i biti miran bez stresa. Ovo je prirodni tok stvari. Prirodno je osećati stalni pritisak u svetu u kome trenutno živimo.

Neprirodno je ne živeti u datom trenutku. Ne živimo svaki trenutak do kraja, jer razmišljamo o posledicama. Razmišljamo o tome šta će biti dalje, razmišljamo kuda ćemo dalje, razmišljamo o sledećem mesecu, sledećoj godini. Generalno razmišljamo o tome šta ćemo raditi u datom trenutku, a ne u trenutku u kojem živimo.

Foto: Unsplash.com

To ćete vrlo snažno primetiti, posebno ako imate decu, da deca trenutno jako puno žive, prožive svaki trenutak. U stvari, mi odrasli se jako uznemirimo što ne ulaze u naše ritmove života, što ne troše vreme na nešto u čemu se koncentrišu, jer nas to izbacuje iz takta. Izbacuje nas iz takta tako da vidimo koliko deca žive u trenutku.

Zašto se osećate kao da ste izbačeni iz trenutka? Zbog čega ne živite u trenutku? U životnom treningu fokusiramo se na svoj cilj i razjasnili smo ga. Ne možemo sve odjednom i veoma je bitno znati šta je za nas trenutno važno. Šta je važno? Šta vam je prioritet u naredna tri meseca?

To je ono ključno pitanje koje treba da vas vraća u ravnotežu svaki put kada se osetite da ste odlutali od pravih životnih ciljeva.

Foto: Unsplash.com

Autor: redportal.rs

#popularna psihologija

#psilologija