Đumbir: Magična biljka za jačanje imuniteta

Tokom zimskih dana treba posebno obratiti pažnju na jačanje imuniteta, jer vrlo lako može doći do njegovog slabljenja, što će potom uticati na lakše i brže zaražavanje virusom.

Zbog toga, neophodno je da unosite dosta vitamina u vaš organizam. Odličan način za jačanje imuniteta jeste unošenje napitaka koji u sebi sadrže đumbir.

Foto: Unsplash.com

Đumbir ima specifičan, pomalo ljut ukus, a kada se ukombinuje sa određenim namirnicama, njegov ukus postaje još lepši i intenzivniji.

Ova biljka je netoksična, u sebi sadrži visok nivo kalijuma, magnana, vitamina A, C, E, B, kao i magnezijum, gvožđe, fosfor, što ga čini savšenom namirnicom za jačanje imunog sistema i održavanja zdravlja čitavog tela, kože, krvnih sudova.

Đumbir možete konzumirati u vidu čaja ili jedne vrste smuti napitka, a recepte delimo u nastavku:

Čaj od đumbira:

U 4 dl hladne vode staviti 1 kašiku seckanog đumbira i ostaviti da proključa. Kada voda provri, skinite je sa vatre i ostavite još nekoliko minuta da čaj odstoji, nakon čega ga popijete.

Ovaj čaj poželjno je piti 2 puta dnevno.

Foto: Unsplash.com

Napitak od đumbira:

Jedan đumbir očistite i stavite u blender, zajedno sa 2 jabuke. U blender dodajte i malo kurkume, kao i pola čaše vode. Sve sastojke zajedno dobro ispasirajte, dok se ne stvori kompaktna smesa.

Ovaj napitak poželjno je piti jednom dnevno!

Autor: redportal.rs

#imunitet

#jačanje

#napitak

#đumbir