Više nikada nećete poželeti da ga kupite u prodavnici!

Ovaj sladak recept za pravljenje najbožanstvenije čokoladne fuzije, domaći nugat krem od lešnika probudiće sva vaša čula.

Verujemo da teglica nugat krema krije mnogo više od koncentrisane crne čokolade, lešnika i njenog slatkog ukusa: krije trud, ljubav prema slatkišima i vešte ruke koje ih prave.

Foto: Unsplash.com

Teglici nugat krema obično je mesto na stolu vaše dnevne sobe. Teglica ručno rađene nugat kreme, koju ste sami napravili, jednostavno je vaša lična magija zapečaćena u staklenoj kutiju. Naš predlog je da se oprobate i napravite ovaj slasni recept.

Domaći nugat krem od lešnika - Sastojci: šolja pečenih lešnika, pola čaše šećera u prahu, 1/3 šolje kakao praha, 100 grama rastopljene mlečne čokolade, 2 kašike putera ili kokosovog ulja (naša preporuka je puter), 1 kašika vanile, 1/2 kašike soli, 50-100 ml vode

Foto: Unsplash.com

Priprema: Lešnike sameljite u mikseru. Dva puta ih sameljite, dok konačni rezultat ne dobije teksturu koja podseća na puter od kikirikija. Zatim dodajte šećer, kakao, puter, vanilu i so. Ponovo promešajte.

Rezultat koji ćete imati biće poprilično slasna, kad god vam je u tom trenutku potrebna dodatna čokolada u tečnom obliku, kako biste postigli željenu teksturu praline koju želite. Uzmete svoju omiljenu čokoladu, otopite je u tepsiji i dodate u svoju smešu.

Ako nemate pojma šta je bain marie, ne brinite. Očigledno je da smo i mi u početku takođe pomislili da je to neki otkačeni dvojac francuskih kuvara koji pravi čuda sa topljenom čokoladom. Sledeći jednostavni video snimak prikazuje vam kako topiti slatkiše u ben marie-u:

IZVOR: YT / Jamie Oliver

Autor: redportal.rs

#hrana

#praline

#recept

#recepti

#čokolada

#čokoladne praline