Znate to, i mi to znamo, svi to znaju: malo je stvari u ovom životu slasnije od slanine. I većina njih upravo nju i uključuje. Na primer, hamburger sa slaninom može biti bolji od običnog burgera. Pljeskavica sa slaninom pojedena nakon malo intenzivnog treninga može biti još bolja.
Kao što je poznato, slanina ide uz sve i može se jesti sa istom pohlepom 24 sata dnevno, od doručka do sledećeg jutra. Obično vam ne nedostaju razlozi da je pojedete. Ipak, ovde ćemo vam predstaviti još jedan.
Potrebni sastojci: 2 kriške slanine, so, crni biber, 2 kašičice smeđeg šećera, 1 kašika putera, pola pakovanja pavlake (male), 2 kašike krem sira.
Recept: Slaninu raširite u tiganju na umerenoj vatri. Pustite da krčka 15 minuta. Pazite da je često okrećete da ne gori po ivicama. Dodajte puter. Kada slanina postane hrskava, izvadite je iz posude i isecite na vrlo male komade na dasci za rezanje. Isključite vatru i dodajte smeđi šećer u tiganj. Mešajte dva minuta, dodajte krem sir i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada je smeša homogena, dodajte pavlaku i ponovo mešajte. Kada ste zadovoljni konačnom smešom, dodajte komade slanine, so i biber.
Vaš viskozni sos je spreman za posluživanje. Upozorenje: vaši odresci, piletina i omlet više nikada neće biti isti. Isto će se odnositi i na holesterol ako preterujete, zato uživajte odgovorno i umereno.
OJAČAJTE IMUNITET: 3 recepta za SAVRŠEN zimski potaž
3 savršena recepta za nedeljni obrok 🥗
Autor: redportal.rs