Istraživači su prišli ženama, one su odgovorile, mi smo izračunali matematiku i naveli rezultate

Započnimo ovaj tekst o trajanju seksa na način na koji se završavaju svi tekstovi o trajanju seksa (bez implikacija): Ne postoji idealno trajanje, svi uživaju koliko žele, bla, bla, bla.

A sada da pređemo na činjenice: Živimo u doba u kojem je trajanje veličina koja je izgleda najvažnija kada je reč o seksualnom odnosu. Maratonski seks se prodaje kao druga najbolja stvar u ovom životu (posle maratona gledanja serija), starci, dobri predatori se smatraju nečim poput prikolice, kao skraćena verzija stvarnog filma, dok većina onlajn priručnika posvećuje sve više i više više prostora u stavovima ili drugim postupcima koji mogu produžiti (bez implikacije) trajanje seksualnog susreta.

Foto: Unsplash.com

Sledeća stavka: medicinski podaci. U jednoj od najzanimljivijih studija, Američki institut za seksualno zdravlje zatražio je od specijalizovanih seksualnih terapeuta da zabeleže svoje mišljenje o tome koliko bi seksualni susret trebalo da traje, na osnovu iskustva i iskustava pacijentkinja - njihovih klijentkinja. Da bi se istraživanje bolje sprovelo i pročitalo, trajanje seksa opisano je sa četiri karakteristike:

Adekvatno, prekratko, predugo, poželjno. Osnovna premisa bila je da se trajanje seksa definiše kao trajanje penetracije. Na osnovu ovoga, 1-2 minuta se smatralo premalo, 10-30 minuta previše, 3-7 minuta smatralo se dovoljnim, dok su seksualnim terapeutima bilo šta između 7-13 minuta aplaudiralo kao željeno trajanje seksualnog čina. Od tada se ovaj period od 7-13 minuta smatra svetskom zlatnom konstantom, što prihvatamo kao ono što žene žele.

Na primer, britanski GQ, obraćajući se ženama iz Ujedinjenog Kraljevstva, zaključio je da je 5-10 minuta odnosa savršeno, sve dok ih prate neki dragoceni preliminarni prikazi.

Foto: Unsplash.com

Kada je Tviter postavio isto pitanje svojim korisnicama pre nekoliko godina, 61% od hiljada žena koje su odgovorile reklo je da želi da prodor traje 5-10 minuta. Više od 11 minuta bio je drugi najpopularniji odgovor, ali sa samo 26%.

Dakle, pet do deset minuta. Tako nekako. Otprilike toliko vremena treba da ubaci u seksualni susret da bi žena koja u njemu učestvuje bila zadovoljna, a samim tim i da bismo svi bili srećni. Ne znamo da li ste zbog toga bili pod stresom, ali ako vam treba nešto novo da biste razmišljali o seksu sada kada su vaša pitanja o trajanju rešena, nedavna istraživanja sve se više fokusiraju na broj seksualnih činova.

Foto: Unsplash.com

Da bi imali prvi trag, čini se da se broj orgazama kod žena naglo povećava kada se broj njenih seksualnih susreta poveća u jednom danu, bez obzira na njihovo trajanje. Dakle, sada, imate stvarni razlog da budete zabrinuti.

Autor: redportal.rs

#seks

#sex