Studija objavila značajne podatke 👇

Jedna od najčešćih tema u ljubavnim vezama je razlika u godinama, da li uopšte postoji idealna razlika i da li je to važan faktor za uspeh u vezi, prenosi b92.net.

Kako se ispostavlja, nauka govori da je razlika u godinama važna i da zaista postoji idealna razlika za uspešnu i zdravu vezu.

Prema studiji objavljenoj u Journal of Population Economics, zadovoljstvo u braku značajno opada kod parova s većom razlikom u godinama u poređenju s onima sa sličnim godinama.

Tačnije, parovi s razlikama u godinama do 3 godine pokazali su veće zadovoljstvo od onih čiji je razmak od 4 do 6 godina. Isto tako, parovi s razmakom od 4 do 6 godina pokazali su veće zadovoljstvo od onih sa jazom od sedam i više godina. Generalno, zadovoljstvo u braku se smanjivalo kako se razlika u godinama povećavala, piše Brides.

Takođe je vredno napomenuti da su u proseku i muškarci i žene pokazali veći nivo zadovoljstva u braku kada su u braku s mlađim partnerima od onih koji imaju starije supružnike, bez obzira na razliku u godinama.

Dok razlike u godinama imaju sposobnost da utiču na dugovečnost i zadovoljstvo veze, to nije jedini odlučujući faktor da li će zajednica biti uspešna ili ne. Kao i kod svih stvari u životu, ne postoji zlatno pravilo koje treba slediti kada su u pitanju veze, a gore navedene statistike samo pokušavaju da identifikuju i analiziraju obrasce odnosa.

Uvek je najvažnije ono što i sami već dobro znate - da sledite svoje srce.

Autor: Novosti / superzena.b92.net