Pravila ponašanja u restoranu koja svako treba da zna! 😎

Pravila ponašanja koja bonton nalaže danas se ne koriste često, a nekima nisu poznata uopšte. Iako danas nisu toliko popularna, nije zgoreg da nekoliko njih pomenemo i naučimo. Zbog toga vam u nastavku teksta delimo nekoliko pravila bontona koja vam mogu poslužiti prilikom posete restoranu. 😉

- Ukoliko ste se u restoran zaputili sa damom, treba da znate da po bontonu, muškarac uvek treba da uđe prvi u restoran, otvori dami vrata i konobara zamoli da ga odvede do njihovog stola.

- Pored toga, prilikom sedanja za sto, muškarac treba ljubazno da pomogne lepšoj polovini i pomeri stolicu za nju, tek nakon nje, on seda.

Foto: Unsplash.com

- Takođe, jedno od pravila bontona jeste da dama nikada ne dobija meni u kome su ispisane cene, već onaj bez, kako ne bi imala pritisak prilikom naručivanja hrane.

- Kada se odluči za jelo koje će naručiti, dama nikada ne govori konobaru svoju narudžbinu, već pratiocu, koji naručuje.

- Tokom jela u restoranu, treba znati na koji način postaviti pribor za jelo i time poslati jasnu poruku konobaru da li želite da vam donese sledeće jelo, da li vam se jelo dopalo i slično.

View this post on Instagram

A post shared by zanimljiva planeta (@zanimljiva_planeta)

IZVOR: IG / @zanimljiva_planeta

Autor: redportal.rs

#bonton

#ponasanje

#pravila

#restoran