Da, čišćenje kupatila možda nije najbolji način da provedete vikend

Definitivno postoje kućni poslovi koji su teži od ostalih. Jedna od njih je čistoća kupatila. Šta biste pomislili kad bismo vam rekli da postoji način da svoju kadu održavate još duže čistom?

Da, čišćenje kupatila možda nije najbolji način da provedete vikend. Ali to je nešto što treba učiniti. I u stvari, to se mora pravilno raditi iz higijenskih razloga. Kao što razumete, svrha ovog članka nije preskakanje kupatila i njegove čistoće.

Ali, pokazaćemo vam da postoji način da vaša kada bude održavana čistom mnogo duže. Na ovaj način ćete više dana uživati u svežini koju ima kad ste je tek očistili i olakšaćete „sledeći put“ i oduzeti manje vremena. Da, postoje saveti.

Foto: Unsplash.com

Počnite sa vrlo čistom kadom - Zvuči jednostavno, ali najbolji način da održavate svoju kadu čistom je da započnete sa zaista čistom kadom. Da biste to uradili, potrebno je da koristite snažno sredstvo za čišćenje, proizvod poseban za soli i naravno vaše ruke - ne zaboravite da nosite rukavice. Isperite ga vrlo vrućom vodom. Na ovaj način ćete oterati svu prljavštinu. Kada završite, obavezno obrišite kadu čistom krpom od mikrovlakana.

Suočite se sa teškim mrljama - Vaša kada će možda zahtevati više čišćenja i nege ako ima površine različitih tekstura. Kutovi, postolja koja koristite za sprečavanje klizanja i bilo šta sa gumenim čepovima malo će otežati čišćenje. Da biste se rešili prljavštine, koristite sredstvo za čišćenje masti, a ako je lako uklonite ono što je stajalo u vašoj kadi i operite odvojeno.

Foto: Unsplash.com

Obavezno držite pri ruci sve što vam treba - Ako u svom kupatilu imate sunđer, snažno sredstvo za čišćenje, čistu krpu od mikrovlakana, olakšaćete postupak, tako da ćete češće moći da osvežite svoju kadu. Obavezno ih odložite u ormar za kupatilo kako biste čišćenje učinili lakšim i dostupnijim, bilo kada želite.

Da biste održavali kadu čistom, temeljite se na proizvodima koje tamo koristite - Čisteći kadu, ne zaboravite da očistite sve stvari koje mogu biti na njenoj površini. Svaki put kada se kupate, uverite se da ste temeljno isprali bočice sa šamponom, gelom za tuširanje ili bilo kojim drugim proizvodom koji koristite. Na kraju obrišite kadu čistom krpom.

Autor: redportal.rs

#kada

#kupatilo

#čišćenje