Ne dozvolite da vam usne

Temperatura je dosta opala i vaše usne su prve koje na to reaguju, što rezultira njihovom dehidracijom i pucanjem.

Sakupili smo 4 dragocena saveta za intenzivnu negu usana, koju treba da primenjujete barem sada zimi, dok je hladnoća vaš najveći neprijatelj.

Ne zaboravite da redovno nanosite balzam za usne - Nanesite balzam za usne nekoliko puta dnevno i to svakodnevno. Obavezno koristite balzam za usne koji ne sadrži nadražujuće sastojke, dok ako su vam usne dovoljno ispucale, koristite kremu bogatije teksture koja će zadržati više vlage na koži. Dodatni savet: Pre nego što spavate noću, obavezno nanesite malo balzama / kreme za usne koji će ih hidrirati dok spavate!

Foto: pexels.com

Potez koji ne bi trebalo zaboraviti pre nego što izađete iz kuće - Već smo ranije rekli: krema za sunčanje nije potrebna samo za kožu našeg lica. Biće dobro, neposredno pre izlaska iz kuće, na usne nanijeti balzam za usne sa zaštitnim indeksom (SPF) koji ćete tokom dana neprestano obnavljati. To je zato što sunčevo ultraljubičasto zračenje pogoršava suve, ispucale usne, nanoseći im još veće rane.

Pijete li dovoljno vode? Dehidracija je jedan od glavnih razloga zašto vam usne neprestano pucaju. To je zato što, kada je telo dehidrirano, ono pumpa vodu iz različitih organa, poput kože, kako bi obezbedilo odgovarajuću hidrataciju. Pazite da tokom dana unosite puno vode i hrane sa visokim sadržajem vode (voće, povrće, supe, jogurti, itd.).

Foto: pexels.com

Autor: redportal.rs

#lepota

#nega

#usne