Hvatajte beleške! 😁

Komplimenti su u redu, ali da li znate kada preterujete i kada je vašem partneru jednostavno neprijatno zbog stvari koje izgovarate? Nekim rečima rušite temelje veze, odnosno za neke je previše rano, za neke nije sada pravi trenutak, a druge pokazuju kako nemate samopouzdanja i da vam je jedina uteha u životu što imate bar nekog kraj sebe. Time vršite preveliki pritisak na partnera, jer ako se on ne oseća isto, ako njegova osećanja nisu dostigla taj nivo, neprijatnost je još veća. Ovo su fraze koje treba IZBEGAVATI:

Foto: Unsplash.com

1. Ti si moj CEO SVET 😐

Ups, ako je veza tek počela ovo je ozbiljan znak uzbune! Biti previše vezan za nekoga je nezdrav odnos i 1. znak da je u pitanju toksična veza, odnosno da partner nema nikakva druga interesovanja sem vaše veze i da od vas očekuje isto. Niko ne želi da čuje ovo odmah na početku veze.

Foto: Pixabay.com/pixel2013

2. Ti si mi spasio/-la život 😶

Ako su se u vašem životu dešavale jako loše stvari pre ulaska sadašnjeg partnera u život, nikako ne treba da mu to konstatno stavljate do znanja. Vaš sadašnji partner nema ništa sa prethodnim dešavanjima, čak i ako je ušao u vaš život taman kada ste mislili da vam se svet raspada. Niko ne može da vas spasi nepovoljnih okolnosti, već samo da vam olakša borbu i pruži podršku. Ovom frazom stavljate partnera u opasan nadmoćan položaj nad vama.

3. Ne znam šta bih bez tebe 🙄

Svom partneru dižete vrednost, a svoju umanjujete. Nemojte dozvoliti da pored partnera nemate nikoga više i nikakva interesovanja. Ne smete pokazati da ste uvek dostupni i na raspolaganju i da uvek čekate na partnera kako biste našli sebi zabavu. Kada partner čuje ove reči, može promeniti sliku koju ima o vama, a sigurno je da ne želite da vas posmatra očima punim sažaljenja, jer ste bespomoćni bez dečka/devojke.

Foto: Unsplash.com

4. Ti me ispunjavaš 😅

Niko vam nije potreban da biste bili kompletni. Ja imam dečka/devojku nije zamena za ličnost i nije vaše najveće dostignuće.

Autor: redportal.rs

#interesovanja

#izjave

#ljubav

#partneri

#veza

#život