Da, veš-mašina se mora čistiti.

Iako vrlo često mislimo da je veš-mašina jedno od najčistijih mesta u našem domu, to i nije baš tkao. Naime, veš-mašina je, verovali ili ne, pravo leglo bakterija.

Međutim, nema razloga za očajanje ili paniku, s obzirom da vođenje računa o higijeni veš-mašine nije ni malo teško.

Naime, ako želite dobro da očistite, odnosno dezinfikujete svoju mašinu, za tako nešto ne morate uložiti bogatstvo na skupe preparate. Odličnu smesu za čišćenje veš mašine možete napraviti od sastojaka koje već sigurno imate u svojoj kuhinji. Postoje dve opcije kada je reč o sastojcima, u zavisnosti od toga koji tip čišćenja vam je potreban:

1) SIRĆE I SODA BIKARBONA

Alkoholno sirće će dezinfikovati, pomoći da se ukloni buđ, a kiselina sirćeta ukloniće zakorele tragove od prašaka za veš ili omekšivača. Ako iz vaše mašine dolaze neprijatni mirisi, onda će soda bikarbona rešiti problem. Ubacite jednu šolju sirćeta, jednu šolju sode bikarbone i vruću vodu pa zavrtite jedan ciklus.

2) SOK OD LIMUNA

Ako imate problema sa rđom, uključite mašinu na najvišu temperaturu, na program za otkuvavanje. Dodajte dve čaše ceđenog soka od limuna. Kad mašina završi, ponovite isto, ali nemojte stavljati sok od limuna. Na ovaj način očistićete mašinu od svih nečistoća, uključujući i rđu.

Autor: redportal.rs

#ciscenje

#dezinfekcija

#korisni saveti

#masina

#ocistiti

#ves