Verovatno ne možete ni da pretpostavite

Jedna od najlepših stvari koje se primete kod žene je sigurno lepa, sjajna, negovana kosa. Svaka žena vodi računa o svom izgledu i posebno vreme posveti poseti frizeru i nezi kose.

I kada dajete svoj maksimum da uvek izgledate uredno i da svaka dlaka bude na svom mestu, uvek može nešto da pođe po zlu.

Jedan od prvih problema sa kojim se žene sve češće susreću je postepen gubitak kose, koji može da izazove probleme. Razlozi mogu biti različiti, zdravstvene prirode, ali i svakodnevne navike koje žene obavljaju.

Razdeljak na istom mestu može izazvati slabljenje kose posebno na strani na kojoj ima manje kose. Dovodi do pucanja i povređivanja kose. Trudite se da mesto razdeljka menjate.

Previše približavate fen tokom sušenja kose, zato ukoliko vam je to navika, trudite se da fen držite na oko 5 centimetara od korena kose. U suprotnom će negativno uticati na dlaku.

Često vezivanje repa je idealan način da kosu sklonite sa lica, ali pravi više štete nego koristi. Zato se potrudite da izbacite tu naviku, koja može loše uticati na kvalitet kose. U zamenu za rep, bolje napravite pletenicu ili labaviju punđu kako biste izbegli zatezanje kose.

Kada su zdravstveni problemi u pitanju, najčešći razlog gubitka kose je hormonski poremećaj koji ukazuje na sindrom policističnih jajnika.

Ukoliko imate neredovni menstrualni ciklus, insulinsku rezistenciju, dlakavost na telu i licu, problem sa licem u vidu akni, to može biti uzrok istanjivanja i gubitka kose.

U tom slučaju, obratite se lekaru kako biste što pre mogli da rešite problem.

Autor: redportal.rs

#frizer

#gubitak kose

#kosa

#nega kose

#zena