Polako počnite sa pripremama 🎉🎊

Pred kraj godine se većina nas fokusira na ono što sledi. Nove ciljeve postavljamo, planove za nove navike. U nastavku vam donosimo listu od 5 stvari koje će vam pomoći da se bolje pripremite za novu godinu!

Napravite listu svojih mogućnosti

Prirodno je da se ljudi uvek usredsrede na ono što sledi, ali ako ne cenite ono što ste uradili, nikada nećete ceniti ono što radite! Zato treba da napravite listu svojih mogućnosti. Detaljno razmislite o svakom mesecu i navedite sve. Možete se prisetiti iz planera ili pomoću društvenih mreža da biste videli šta ste radili svakog meseca.

Napavite listu najvećih lekcija koje ste naučili

Razmislite šta je ono što ste naučili i ponesite to u novu godinu. Ponovo pogledajte svoj planer i naloge na društvenim mrežama kako biste osvežili pamćenje. Ali nemojte pisati lekcije koje će vas sputavati ili dovesti u iskušenje da se uzdržite ili budete mali.

Rezervišite izvanredne sastanke

Ako postoje neki sastanci sa kojima ste odugovlačili (poput servisa automobila, pregleda lekara ili posete stomatologu), sada je vreme da ih napravite, tako da će se oni sigurno dogoditi u novoj godini. Ne čekajte pravo vreme za njih, time samo odugovlačite. Budite odlučni i rešite to na vreme! Zato je najbolje da odredite unapred kad ćete završiti sa tim.

Očistite ormar

Izvadite svaki predmet iz ormara, dobro ga očistite i vratite samo stvari koje volite da nosite ili imaju praktičnu svrhu. Čuvajte sezonsku odeću, a ostalo donirajte ili prodajte.

Nadogradite svoju okolinu

Ponekad se odričemo nekih stvari kako bismo uštedeli za kupovinu nečega lepog što ćemo koristiti samo povremeno. Prvo pogledajte stvari oko sebe. Stvari poput novog jastuka, biljke na stolu, udobne stolice, lepog donjeg veša ili pristojnog fena za kosu mogu imati ogroman uticaj na to kako se osećate u svom životu.

Autor: redportal.rs

#2020

#2021

#Nova Godina

#ulazak u novu godinu