Verujte nam, nema veće greške od ubacivanja u mikrotalasnu pećnicu 😑

Zaista, postoji li nešto na svetu što nas toliko ujedinjuje koliko ljubav prema pomfritu? To je možda jedna od retkih namirnica kojoj gotovo niko ne može da odoli i koju vole i mladi i stari.

Foto: Unsplash.com

Bez obzira kupujete li ih u prodavnici ili ih pravite sami, to je jedna od namirnica koja će teško ostati na stolu. Međutim, postoji slučaj (retko, ali ima) da budete siti pre nego što se pomfrit pojede sav. Šta onda raditi?

Očigledno ćete ih sačuvati za kasnije, nema sumnje. Ali uvek je taj drugačiji ukus kad se ohlade i kada ih ponovo podgrejete. Ne podsećaju na onaj slasni ukus koji je eksplodirao poput simfonije ukusa na nepcetu, svaki put kad uzmete koji zalogaj. Mi to razumemo.

Foto: Unsplash.com

Zašto ih ne treba podgrevati u mikrotalasnoj - Najveća i najčešća greška koju svi radimo sa pomfritom je ta što ih pokušavamo podgrejati stavljanjem u mikrotalasnu na nekoliko minuta. Šta se dešava u ovom slučaju? Mikrotalasna rerna zagreva hranu iznutra. Dakle, kad stavimo pomfrit, oni mogu biti topli, ali su gnjecavi i nisu hrskavi, kao prvi put kad ste ih probali. Istovremeno, ne zagrevaju se svi jednako dobro. Zbog toga kada ih izvadite, neki mogu da izgore, dok drugi mogu biti gotovo hladni.

Pa šta treba raditi? Najbolje i najlakše rešenje je staviti ih u rernu na nekoliko minuta. Prvo zagrejete rernu, zatim izaberete posudu koja odgovara krompiru koji je ostao od prethodnog obroka, ispod stavite komad papira za pečenje i dodate krompir. Ne treba više od deset minuta (možda i manje), dok vaš krompir vraća stari hrskavi ukus. Ništa bolje;

Autor: redportal.rs

#hrana

#pomfrit

#savet

#trik