Dečiju posteljinu, kao i čaršave, jorgane i jastučnice za one koji boluju od prehlade i drugih zaraznih bolesti, potrebno je peglati! ☝🏻

Ne volite da peglate glomaznu posteljinu? Sada imate dobar razlog da odustanete od ove neprijatne kućne rutine. U starim danima verovalo se da peglanje odeće na kojoj čovek spava krade njegovu energiju. Tokom noći se opuštamo, zaštitna barijera aure slabi, pa deo energije ostaje u krevetu. A vruće peglanje je ubija.

Međutim, postoje prilično materijalni razlozi za odbijanje peglanja. Na primer, ako želite duže da zadržite miris specijalnog regeneratora, vruća pegla će nažalost uništiti miris. Mnogo zavisi i od materijala od kojeg je napravljena posteljina. Dakle, neki od njih nakon izlaganja vrućini mogu postati naelektrisani. A proizvodi od svile, žakarda i kaliko uopšte ne zahtevaju peglanje.

Pored toga, neki stručnjaci tvrde da peglanje izgleda zapečati površinu listova - zbog toga oni manje upijaju vlagu. Na takvom platnu može biti neprijatno, jer se u snu znojimo.

Ali dečiju posteljinu, kao i čaršave, jorgane i jastučnice za one koji boluju od prehlade i drugih zaraznih bolesti, potrebno je peglati!

I psiholozi takođe veruju da je navika pažljivog peglanja posteljine svojstvena posebno sumnjičavim i pedantnim ljudima. A to ponekad može da govori o nekim psihičkim problemima ili opsesiji nečim ili nekim.

Autor: Magazin Novosti