Nije teško, a može vam doneti miran san

Počnimo sa onim u šta smo sigurni. Odnosno, ono što nam potvrđuju naučnici. Dobra ishrana, vežbanje, antistres su vaši glavni pomagači zdravog sna. Još jedna odlična ideja bila bi da ne konzumirate ništa što sadrži kofein najmanje 6-8 sati pre vremena kada planirate da odete u krevet.

Poslednja stvar je izbegavanje veštačke svetlosti koju emituju razni ekrani (mobilni, laptop) neposredno pre nego što zaspite. Ako ste sve ovo znali, poznati jutjuber Majk Šejk pokušao je nešto novo i sugeriše nam svima da probamo.

Foto: Unsplash.com

Vojna tehnika - Ova tehnika se sastoji od opuštanja svakog dela tela pojedinačno, kaže on u videu. - Udahnite duboko i fokusirajte se posebno na mišiće vašeg lica. Ne zaboravite na usta i jezik. Zatežite mišiće pritiskajući lice, a zatim ih pustite da se opuste nekoliko sekundi uz istovremeno izdisanje. Ono što započnete sa licem, nastavljate sa ostatkom tela. Uvek u delovima. Ruke, trup i na kraju noge.

Tehnika 478 - Druga tehnika koju je Majk koristio je 478. Ovo je u osnovi vežba koja se fokusira na vaše disanje. Tačnije, tiče se disanja koje traje 4 sekunde. Zatim zadržite dah 7 sekundi i na kraju izdahnete 8. Da, razumete odakle mu naziv vežbe. - Svaki put se osećam mnogo opuštenije, ali iz nekog razloga mi se ne spava. Od dve opcije opredeliću se za vojnu tehniku. Da li je istina ono što on kaže? Ostaje da isprobamo. Međutim, šta ćete izgubiti ako ih isprobate?

IZVOR: YT / @MikeShake

Autor: redportal.rs

#san

#spavanje

#trik

#trikovi