Ovaj jednostavan trik može da bude veoma koristan za poboljšanje kvaliteta sna i opuštanje.

Miris limuna stimuliše lučenje hormona sreće, pomaže nam da se opustimo i osvežimo, olakšava disanje i čini naš dom prijatnim i svežim...

Limun, osim što je ukusan i osvežavajući voćni plod, može da ima i neverovatno pozitivan uticaj na naše raspoloženje i dobrobit. Njegova primena seže izvan kuhinje i koristi se na različite načine kako bi se stvorila mirisna oaza i unapredio opšti osećaj blagostanja u svakodnevnom životu.

Jedan od načina na koji možete da iskoristite limun jeste da ga isečete na četiri dela i stavite kriške na tanjirić. Dodajte malo soli na kriške limuna kako biste pojačali njegov miris. Ovaj jednostavan trik može da bude veoma koristan za poboljšanje kvaliteta sna i opuštanje. Tanjirić sa limunom možete da držite na ormariću pored kreveta ili ga postaviti u bilo koji deo stana u kojem želite da stvorite mirisnu oazu. Miris svežeg limuna stimuliše lučenje serotonina, poznatog kao hormon sreće, koji nam pomaže da se osećamo dobro i podiže naše raspoloženje. Udisanje ovog mirisa opušta i osvežava, olakšava disanje, posebno kod alergija ili prehlade i pomaže nam da jasnije mislimo nakon buđenja.

Efekat plus

Limun ne samo što poboljšava naše raspoloženje i osećaj blagostanja, već njegova osvežavajuća aroma koja se širi prostorijom može da odbije insekte koji vole da se zavuku u našu kuću, uključujući i komarce. Iskoristite stoga moć limuna na ovaj jednostavan način i osetite sve njegove benefite.

Autor: Informer / Redportal.rs

#limun

#raspoloženje