I to besplatno 😍

U Izraelu je novi polulaboratorijski restoran pod nazivom Piletina prvi na svetu koji nudi meso uzgajano u laboratorijama za večeru. Restoranu u ponudi ima besplatne burgere sa uzgajanom piletinom. Piletina je više prezentacija proizvoda nego konvencionalni restoran. Ali prema dopisniku The Guardiana Oliveru Holmsu verzije mesa uzgojene u laboratoriju postaju ukusne, čak iako još uvek nisu na ceni za masovnu potrošnju.

Zadnja soba restorana je u stvari njegova laboratorija, tako da gosti mogu gledati kako naučnici uzgajaju meso koje jedu.

- Ovom burgeru treba od 2 do 3 dana da poraste - rekao je glavni kuvar Tomer Halevi, koji je doktorirao genetiku. Ćelije se gaje u bujonu vode, šećera, aminokiselina, proteina i vitamina, gde se ćelije razvijaju i dele kao što to čine kod životinje.

- Ako uberete pola mesa jednog dana, dobićete istu količinu i sledećeg dana - dodao je Halevi. Njihov krajnji cilj je distribucija laboratorijski uzgojene piletine kompanijama koje već proizvode i prodaju pljeskavice u samoposluzi.

Autor: redportal.rs

#Burger

#laboratorisjka piletina

#piletina

#restoran