Rašireno je uverenje da sa promenom godišnjeg doba morate potpuno promeniti režim nege kože, ali rešenje je u samo jednom preparatu ☝🏻

Povećanje broja sunčanih dana 🌞 i rastući indeks ultraljubičastog svetla diktiraju standardne preporuke. Najverovatnije će kozmetolog biti skeptičan prema ideji da se uradi duboki piling ili mezoterapija kako ne bi izazvali pojavu staračkih pega, posebno ako ste skloni hiperpigmentaciji.

I u svakom slučaju, svakako morate koristiti kremu za sunčanje za izlazak ⚠️, čak i ako vaša nega ne uključuje kiseline ili retinoide. Savetuje se da se nanese ne samo na lice, već i na uši i vrat, a za ljude svetle puti - i na kraju dana! Inače, vredi koristiti kremu sa SPF-om i u jesen i zimi, ali možete odabrati manji broj zaštite. Za toplu sezonu optimalni su proizvodi sa SPF od 30 ili više.

U proleće, kako u prirodi tako i u koži, aktiviraju se svi procesi, a vlasnici masne i mešovite kože počinju da osećaju promene bukvalno za nekoliko dana. Sredstva za matiranje mogu se pretvoriti u neprijatelje kože. Sužavajući pore, ne dozvoljavaju im da se sami otarase viška sebuma. Pore se začepljuju, koža se suši. Rezultat su izraženi komedoni i jaki osip.

🧖🏻‍♀️ Kozmetičari savetuju: primetivši povećanje količine sebuma, ne zgrabite tubu sredstva za matiranje i ne žurite da ga koristite nekoliko puta dnevno - ovo je začarani krug. Integrisani pristup nezi će pomoći da se izbegne masni sjaj. Ne preskačite korake čišćenja kože i ne zaboravite da je čak i masnoj koži potrebna ishrana i hidratacija, uključujući u proleće i leto. Za par nedelja koža se prilagođava novim sezonskim uslovima - i vrhunac proizvodnje sebuma će proći.

Autor: Magazin Novosti