Na meti novinara zbog problema iz detinjstva

Princeza Eugenija udala se 2018. godine, a zbog haljine koju je nosila na venčanju bila je predmet brojnih novinskih natpisa koji joj nisu dali mira.

Rodila se 1990. godine kao kćerka princa Endrua, vojvode od Jorka, drugog sina kraljice Elizabete II. Još u detinjstvu, kad joj je bilo 12 godina, princeza je podvrgnuta operaciji zbog skolioze, odnosno nepravilnog rasta kičme, a od operacije joj je ostao veliki ožiljak na leđima.

Pohađala je prestižne škole i završila studije engleske književnosti, umetnosti i istorije umetnosti.

Međutim, pošto je na svom venčanju 2018. godine obukla haljinu sa dubljim prorezom na leđima, tako da se jasno video ožiljak sa operacije, novinari nisu odoleli da joj postave pitanje oko toga. Princeza Eugenija im je samouvereno odgovorila i stavila tačnu na svaku diskusiju:

Završila sam Oksord. Odbranila sam doktorsku tezu iz 3 različite oblasti. Znam 5 jezika. A vi me pitate o ožiljcima i nedostacima koje imam od rođenja. Ako ste već imali zadatak postaviti takvo pitanje, trebali ste ga prešutjeti. Ništa drugo. Uradila sam ovo kako bi se zahvalila zdravstvenim radnicima i ohrabrila djevojke da se ne stide bilo kakvih neestetskih ožiljaka na svom tijelu. Vaša istinska lepota treba biti u vašem moralu, ljudskosti i dobroti.

Autor: redportal.rs