Ukoliko volite karamele ovo je pravi recept za vas
Sastojci za karamel bombone
2 jaja100 g brasna 200 g šećera200 ml mleka50 g maslaca100 g suvog grožđa1 prašak za pecivo
Priprema:
U manju šerpu staviti 200 g šećera da se istopi. Kad se istopi, dodati i 200ml mleka da provri i da se karamel istopi.
Ostaviti da se ohladi. Umutiti jaja dodati brašno sa praškom za pecivom. Dodati otopljen maslac i suvo grožđe. Sve izmešati lagano i sipati u manji pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 40 minuta.
pročitajte još
RECEPT: Domaća MOCARELA 👩🏻🍳🧀
pročitajte još
RECEPT: Pašteta od čvaraka 👩🏻🍳
pročitajte još
RECEPT: Domaći giros 👩🏻🍳
Autor: Magazin Novosti