Jedna boja naročito izgleda prljavo

Neće sve boje dobro izgledati u vašoj kuhinji iako su u drugim prostorijama u domu možda savršene, kazao je dizajner enterijera Finiks Grej pa objasnio:

- Kao prvo, iako je zelena za kuhinju sad u trendu, moj savet je da je izbegavate, posebno one tamnije nijanse jer one na kuhinju bacaju senke koje nisu nimalo lepe, a još deluje prljavo, čak više nego crna - pojasnio je.

Ukoliko baš želite zelenu u kuhinji, tad savetuje svetlije nijanse zemljanih tonova.

Druga boja koju bi po njemu trebalo izbegavati je crvena.

- Kuhinjski prostor je zamišljen kao prostor u kojem se opuštate i uživate, a crvena je veoma moćna, nemirna i ja bih svakao izbegavao da je imam u kuhinji - rekao je pa dodao da ni žuta nije poželjna jer vizuelno unosi neki haos u prostor.

I zadnja koju valja zaobilaziti je siva.

- Iako bi siva mogla da bude vaša omiljena boja kada niste sigurni šta odabrati, imajte na umu da neće izgledati tako dobro u vašoj kuhinji kako biste pomislili. Jedina stvar na koju me siva podseća je to kao da je neko kuću preokrenuo naopako - objašnjava Finiks.

- I ne samo to, ta boja zna da ostavi hladan, neprivlačan i nepoželjan izgled. Moguće je da će vam samo kvariti raspoloženje - dodao je.

- Ako želite neutralnu boju koja nije bela, predlažem "greige". To je fina mešavina sive i bele - savetuje, a prenosi The Sun.

Autor: Magazin Novosti

#Dizajner

#kuhinja

#savet