Primenjujete li već neke?

Koliko puta vam se desilo da se neka jakna deformisala od pranja ili da se džemper ukrutio i rasparao 😣? Kako biste izbegli greške ili ne uništili omiljenu zimsku garderobu, posebno svojih mališana jer nju češće i peremo, evo jedan važan savet kako da sve operete bez greške, prema pisanju Magazina Novosti 👇🏻👇🏻👇🏻

Naime, eksperti smatraju da bi trebalo da izbegavate da u istom ciklusu perete više različitih vrsta dečije zimske garderobe. 📍 Dakle, ako perete jakne, onda ne ubacujte u isto vreme i džempere jer ćete u suprotnom dobiti džemper sa izvučenim vlaknima. Takođe, bitno je da koristite blage tečne deterdžente, a veš-mašinu podesite za pranje na lagan, nežniji ciklus ili program pranja hladnijom vodom.

Kada već spominjemo odvajanje različiti vrsta zimske odeće, onda šalove, kape i rukavice perite tako što ćete ih ubaciti u mrežastu vrećicu, zatvoriti je i onda ubaciti u mašinu za pranje veša. To će sprečiti pre svega zaplitanje šalova sa drugim odevnim predmetima i omogućiti da se dobro operu. Takođe, rukavice ćete lakše pronaći u bubnju nakon pranja, a izbeći ćete da premale rukavice začepe odvod mašine.

Autor: magazin.novosti.rs

#pranje

#saveti

#veš-mašina

#zimska odeća