Ne zaboravite na uravnoteženu ishranu!

Naša koža uvek oštro reaguje na promenu godišnjih doba i u tim trenucima doživljava pravi stres. Tako zimi postaje osetljiviji i ranjiviji zbog spoljašnjih uticaja - hladnog suvog vazduha, mraza, sunca, promena temperature i grejanja. Stoga uopšte ne čudi što se početkom proleća svi neizbežno suočavamo sa suvoćom, povećanom osetljivošću, ljuštenjem i zemljano-sivim tenom. A onda se na svu ovu "veličanstvenost" dodaje prolećna pigmentacija zajedno sa pegama...

Kako pomoći koži da se izbori sa posledicama zime i uđe u dugoočekivanu prolećno-letnju sezonu „u punoj odeći“?

Da bismo to uradili, postavljamo pravilo da se brinemo o koži i spolja i iznutra. Na kraju krajeva, to je lice koje u velikoj meri odražava stanje našeg zdravlja i procese koji se dešavaju u telu 🤗. Zbog toga je veoma važno prilagoditi dnevnu rutinu, ostaviti dovoljno vremena za spavanje, ne zaboravite na šetnju i umerenu fizičku aktivnost, piše Magazin Novosti.

Foto: Unsplash.com

Prolećne procedure nege mogu biti usmerene na obnavljanje i podmlađivanje kože. Upravo u rano proleće, kada nema vrućina, najbolje je zakazati hemijski piling, laserske procedure i injekcije.

Ne zaboravite na UV zaštitu. Prolećno sunce može izgledati nežno i nežno, ali ovo je veoma varljivo. Želimo da što brže nadoknadimo nedostatak vitamina D i češće izlažemo lice suncu, ali je bolje da to uradite nakon nanošenja SPF 30-50 proizvoda na kožu.

A sada zapamtite osnovna pravila nege kože u rano proleće 👇🏻👇🏻👇🏻:

☝🏻 Nežno čistimo kožu: koristimo samo nežne proizvode bez alkohola i agresivnih kiselina.

👉🏻 Nežno očistite gornji sloj epidermisa, nemojte zloupotrebljavati kućne pilinge i pilinge.

👊🏻 Ukidamo guste zimske masne kreme i zamenjujemo ih hidratantnim kremama.

🤙🏻 Da bismo eliminisali pigmentaciju, biramo kreme za izbeljivanje.

👍🏻 Pre izlaska obavezno nanesite kremu za sunčanje: ultraljubičasto i rano proleće mogu negativno da utiču na našu kožu.

👌🏻 Da bismo ujednačili ton kože i ispravili modrice ispod očiju, koristimo korektore i BB kreme.

🤲🏻 Pijemo dovoljno tečnosti, redovno provetravamo prostorije i koristimo ovlaživače vazduha.

🤝🏻 Ne zaboravite na uravnoteženu ishranu: u ishranu dodajte sezonsko povrće i voće, vlakna, zdrave proteine i masti (Omega-3, MCT ulje).

Autor: magazin.novosti.rs

#koža

#nega

#saveti

#zima