Sočno i apsolutno neodoljivo.

Ako vam se sviđa kombinacija krompira i mesa, sigurno volite musaku.

Zato vam danas predlažemo sočnu varijantu sa slaninom i kačkavaljem.

Sastojci:

250 gr ml. mesa

1 glavica crnoga luka

četiri čena belog luka

50 grama suve seckane slanine

ulje

mlevena paprika, biber, suvi začin

500 gr krompira

100 grama rendanog kačkavalja

2 jaja

100 ml. mleka

2 kasike kisele pavlake

Priprema:

Na krugove iseći krompir, pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.

Na ulju ispržiti seckani crni luk i slaninu i kad se isprži dodati navedene začine.

Krompir poređati polovinu, a mleveno meso odozgo neprženo pa staviti prženi luk sa začinima. Preko toga staviti drugi red kolutova krompira.

Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni do 30 minuta. Izvaditi iz rerne, preliti sa umućenim jajima u koja ste dodali pola rendanog kačkavalja, mleko i kiselu pavlaku, i time preliti krompir.

Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumeni.

Autor: Objektiv

#kačkavalj

#musaka

#pavlaka

#recept

#slanina