Čini se da je pranje stvari vrlo jednostavno, ali može biti još jednostavnije...

Nije dovoljno samo ubaciti stvari u mašinu za pranje veša, popuniti prašak za pranje, izabrati režim i pritisnuti dugme. Stvari se nekada rastegnu, a neke mrlje mogu ostati i nakon pranja... Međutim, postoji mnogo trikova za pranje veša koji vam mogu pomoći da se rešite svih mrlja i još mnogo toga.

Kreda za mrlje od suncokretovog ulja

Suncokretovo ulje je pravi neprijatelj za svaku odeću. Mrlje od ulja je veoma teško ukloniti. Da biste ih eliminisali, morate odmah obraditi stvar belom kredom. Kreda će delimično apsorbovati mast i ostaje samo da operete odeću. Uljnim mrljama neće biti ni traga.

Vlažne maramice

Svi znaju da je potrebno odmah oprati mrlje sa odeće, a ne čekati dok se ne osuše. Ako zaprljate svoju odeću u kafiću ili restoranu i ne možete da je operete odmah, onda bi trebalo da imate pri ruci maramice za bebe. Oni će pomoći u uklanjanju mrlja sa posteljine. Ove maramice su tretirane posebnim rastvorom koji bez problema uklanja mrlje od hrane i pića.

Teniska loptca

Ponekad, nakon pranja ćebe može postati grudvasto. To se neće dogoditi ako bacite običnu tenisku lopticu u mašinu za pranje veša. Ćebe će biti savršeno ravno. Takođe, loptice se koriste za pranje donjih jakni. Vredno je znati da su za ove svrhe pogodne samo nove teniske loptice.

Folija

Uklanjanje statičkog elektriciteta iz odeće je veoma lako. Da biste to uradili, potrebno je da napravite kuglice od folije i bacite ih u bubanj pre pranja. Odlični su u raspršivanju statičkog elektriciteta i ne hvataju se za odeću.

Kragne za košulje

Ponekad se nakon pranja rukavi i kragne ne peru. U takvoj situaciji možete koristiti jednostavan sapun za pranje veša. Neophodno je nanijeti sapun na kragnu i rukave, zatim ostaviti 10-15 minuta i oprati u mašini za pranje veša.

Autor: Magazin Novosti