Biljkama potrebna posebna nega

Zimi je biljkama potrebna posebna briga. Međutim, nema potrebe da kupujete skupa sredstva već da koristite obični vodonik-peroksid. Od toga biljke dobijaju velike dobrobiti, piše Magazin Novosti.

Dobrobiti vodonik-peroksida:

📍 Aktivira se rast cveća, počinju da se formiraju pupoljci.

📍 Peroksid odbija štetočine i ubija patogene.

📍 Korenov sistem biljaka je ojačan, rizik od propadanja korena je značajno smanjen.

📍 Zemljište se dezinfikuje.

📍 Biljka dobija dodatne hranljive materije koje nisu u zemljištu.

Kako zalivati biljke vodonik peroksidom?

Za jedan litar vode biće vam potrebno 10 mililitara vodonik-peroksida. Dodajte peroksid u vodu i dobro promešajte. Prvo treba da navlažite tlo običnom vodom, koju koristite za navodnjavanje, a zatim možete započeti zalivanje đubrivom.

Ova procedura se može izvoditi jednom u 3 nedelje. Zimi često pribegavam tome, jednom u 2 nedelje.

Posle zalivanja takvim đubrivom biljke će oživeti. Čak iako je biljka uvenula, nakon zalivanja đubrivom listovi počinju da izgledaju zdravo, sveže i puno snage. I nakon kratkog vremena pojavljuju se pupoljci. Takođe, ima mnogo novih izdanaka.

Pripremite rastvor potpuno isto kao i za navodnjavanje, proporcije su potpuno iste. Prskajte svaki drugi dan 7 dana. Takođe, kao iu slučaju zalivanja, efekat se pojavljuje skoro odmah.

Listovi poprimaju zdrav izgled. Pojavljuju se novi izdanci. Ali mušice i druge štetočine, naprotiv, nestaju. Prskanje takođe pomaže u suočavanju sa biljnim bolestima kao što su kasna mrlja i trulež korena.

Autor: magazin.novosti.rs