Gusto, kremasto i toplo piće koje se pravi za manje od 10minuta

Recept za 2 šolje:

1,5 šolja punomasnog mleka (oko 350ml)1 kašika kukuruznog skrobamalo soli1 kašika kakaa4 kašičice ekstrakta vanile40gr crne čokolade40gr mlečne čokolade2,5 kašike šećera125gr slatke pavlake 1 kašičica šećera u prahu nastrugana čokolada

Priprema

U ohlađenoj posudi umutite slatku pavlaku, dok se ne napravi šlag. Pokrijte i stavite u frižider. Isecite obe čokolade na male komadiće. U maloj činiji pomešajte 1 kašiku kukuruznog skroba, i 1/4 šolje mleka, prosejani kakao prah i šećer i umutite. Zagrejte smešu na srednjoj temperaturi, mešajući često da se ne naprave grudvice. Stavite mešavinu da provri, smanjite vatru i dodajte prstohvat soli, ekstarkt vanile, a zatim ugasite ringlu i umešajte seckanu čokoladu, dok se ona potpuno ne istopi i ne dobijete glatku i gustu toplu čokoladu. Sipajte u šolju, dodajte šlag i ukrasite narendanom čokoladom.

Autor: Magazin Novosti

#topla čokolada

#vanila

#čokolada