Ova maska koži daje neophodnu vlažnost a kosi sjaj

Ovo su sastojci koji su vam neophodni:

4 kašike gorke čokolade (kakaa) u prahu

4 kašike fino mlevene kafe

4 kašike jogurta (umesto jogurta možete koristiti kokosovo mleko ili maslinovo i bademovo ulje, ukoliko imate suvu kožu)

2 kašike meda

Prvo promešajte kakao sa kafom, pa potom dodajte jogurt i dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. Med malo zagrejte kako biste ga lakše umešali.

Lice prvo operite pa nanesite masku i ostavite je da se osuši. Potom lice operite mlakom vodom, posušite peškirom i nanesite hidratantnu kremu.

Ostatak maske stavite u teglicu koju ćete čuvati u frižideru. Ovu masku možete stavljati na lice na svaka dva do tri dana. Važno je da je potrošite u narednih deset dana.

Maska za kosu

Mnogo angažovanja ne zahteva ni maska za kosu za koju će vam biti potrebna jedna banana, kašika meda i dve do četiri kockice tamne čokolade.

Priprema:

Bananu izgnječite viljuškom i dodajte kašiku meda i dobro izmešajte. Za to vreme rastopite čokoladu (možete u mikrotalasnoj rerni), dodajte u smesu i dobro promešajte da se masa izjednači.

Pripremljenu smesu nanesite na krajeve i srednji deo kose. Umotajte kosu u foliju ili kesu i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga rukom skinite prvo najveći deo smese a potom operite kosu blagim šamponom i balzamom.

Prednost ove maske je što je možete koristiti i na koži lica, kao i na suvim laktovima i stopalima.

Autor: Pink

#MASKA

#kosa

#lice

#čokolada