Mogu olakšati svakodnevni život

Lak za kosu pomaže da održite frizuru na mestu i ukrotite nestašne pramenove.

Lak za kosu možete koristiti i za druge stvari. U domaćinstvu postoji mnogo načina za njegovu upotrebu za koje niste ni slutili da vam mogu olakšati svakodnevni život 😎.

Ovo su samo neki od njih, prema Magazinu Novosti 👇🏻👇🏻👇🏻

📍 Provucite konac kroz iglu

Ako je za nešto potrebna posebna vrsta koncentracije, to je sigurno provlačenje konca kroz iglu. Čak iako to godinama radite, vrlo lako će se dogoditi trenutak frustracije. Mi imamo rešenje koje će vam pomoći da to postane trenutak opuštanja, a potreban vam je samo lak za kosu. Nakon što otkidate komad konca, na vrh naprskajte lak za kosu. Pričekajte nekoliko sekundi i videćete kako se vrh konca učvrstio, a to će vam olakšati provlačenje kroz iglu.

🌼 Održite cveće svežim

Dobili ste divan buket i želeli biste da vam duže traje? I u ovom vam može pomoći lak za kosu jer će održati cveće svežim i odložiti uvenuće. Naprskajte lak po laticama, stabljici i lišću. Cveće će duže zadržati svoj lepi izgled jer ste ga vi zapravo zaštitili.

🖋 Uklonite mrlje od mastila

Jednostavno i lako! Možda niste ni primetili da ste hemijskom olovkom uprljali majicu, ali ne morate brinuti, fleku možete lako ukloniti. Pošpricajte lak za kosu preko mrlje od mastila, pričekajte oko 30 sekundi i obrišite je vlažnom krpom. Biće vam potreban lak za kosu na bazi alkohola, a na mešavinama od poliestera će pružiti najbolje rezultate. Ipak, bez obzira vrstu tkanine, ovo bi trebalo pomoći da se barem deo mastila ukloni.

💅🏻 Osušite nokte

Ovo je jedan od onih saveta koje su vam baka i mama verovatno otkrile, a prenosi se generacijama zato što je dobar. Naime, lak za kosu pomoći će da se lak za nokte brže osuši. Nakon što naneste lak na nokte, s nekoliko centimetara udaljenosti naprskajte lak za kosu na svoje nokte, ali temeljno, da se brže osuši.

📍 Zaustavite dalje uništavanje najlonki

Još jedan trik koji je poznat mnogim ženama, a u nezgodnim situacijama je jako koristan. Ako vaše najlonke imaju rupu, možete sprečiti njezino širenje tako što ćete ih naprskati lakom za kosu, naravno na području koje je „kritično“. Vaše će najlonke biti zbog toga lepljive pa nemojte preterati, ali to će vam pomoći da budete u njima ceo dan bez da vam se one postupno unište.

Autor: magazin.novosti.rs

#kosa

#lak za kosu

#trikovi