Šta kažete?

Ne govori se o nezdravim i toksičnim raspravama, već o onima koje se završavaju sa razumevanjem nakon izražene razlike u mišljenju.

- Izbegavanje sukoba ne funkcioniše. Ako možete da naučite više jedni o drugima kroz "raspravu", onda je to zaista zdravo - rekla je za CNN Kejtlin Kantor, sertifikovana terapeut, prenosi Magazin Novosti.

Da biste osigurali priduktivnu raspravu sa partnerom, postoji nekoliko stvari koje bi trebalo da imate na umu, kao što je način na koji pristupate razgovoru i koliko dobro slušate tokom svađe 🧐. Ali da li ste čuli da držanje partnera za ruku tokom svađe može da ima mnogo koristi? Razumljivo, poslednja stvar koju biste možda želeli da uradite kada se svađate sa svojim partnerom je da mu se približavate.

💖 Držanje za ruke tokom svađe ima smirujuće prednosti

Ako niste osetljivi tip, fizički dodir definitivno nije vaš jezik ljubavi, međutim, studije pokazuju da držanje za ruke tokom svađe može da stvoi umirujući i pozitivan efekat kako tokom, tako i nakon svađe. Studija koju je sproveo Univerzitet u Amsterdamu, koja je istraživala 100 parova, otkrila je da držanje za ruke tokom rasprave dovodi do mirnije komunikacije, a nakon završetka, obe strane su iskusile povećanu pozitivnost, prenosi The List.

💖 Više prednosti držanja za ruke sa voljenom osobom

Naravno, ne morate da se svađate sa svojim partnerom da biste se držali za ruke. U stvari, trebalo bi da se često držite za ruke sa svojom voljenom osobom, jer to ima toliko koristi. Kada se ljudi susreću sa dodirom, mozak oslobađa hormon koji se zove oksitocin. Oksitocin je povezan sa svim nejasnim osećanjima koje vaše telo može da doživi kada je zaljubljeno, poput poverenja, topline i sreće. Osim toga, da li ste znali da postoji termin koji opisuje značajan nedostatak fizičkog dodira? Zove se "glad kože", piše Psichologi Todai. Glad kože može da dovede do različitih mentalnih problema, uključujući depresiju i usamljenost. Tako da jednostavno držanje za ruke može učiniti čuda za mentalno i fizičko zdravlje.

Autor: magazin.novosti.rs

#Svađa

#partner

#rešenje